Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
40 min fra
København H

KØS er udvalgt som forbillede af en af verdens største museumsorganisationer

 K_S_Danmarkstour__Debat_ved_Roepiger_p__torvet_i_Saksk_bing__2014__PR_foto.JPG

KØS er blevet udvalgt af en af verdens største museumsorganisationer, UK Museums Association, som internationalt forbillede, når det gælder den engelske organisations ambitiøse mål om, at museer i dag skal spille en aktiv rolle i samfundet og gøre en forskel for det enkelte menneske. De skal ”ændre liv”, som briterne formulerer det.
”Det er vi meget stolte af, da vi – uden at kollegerne i Storbritannien har vidst det – netop på museet har været meget inspirerede af den museumspolitiske tankegang, som de har lanceret i policy-programmet “Museums Change Lives”, fortæller en stolt museumsdirektør Christine Buhl Andersen. ”I min tid som formand for Organisationen af Danske Museer havde jeg lejlighed til at se på deres fantastiske program, og det har jeg brugt aktivt på KØS, men det kunne briterne jo ikke vide!”

KØS’ rolle i samfundet
KØS har igennem flere år arbejdet strategisk med museets udstillinger og aktiviteter i det offentlige rum for at komme i direkte dialog med mennesker i deres hverdag og på den måde blive en aktiv og relevant del af deres liv. I 2012 satte KØS f.eks. fokus på samtidskunst i folkekirken i samarbejde med kirker i hele landet, og med udstillinger i byrummet har museet bl.a. arbejdet med gadekunst, med deltagerbaseret kunst og med strategisk byudvikling i samarbejde med et hav af danske og udenlandske kunstnere som bl.a.Tracey Emin, Swoon, Gerhard Richter og Wang Qingsong.
KØS bliver hos UK Museums Association især fremhævet for et af museets mest radikale, omfattende og nytænkende projekter – nemlig KØS’ landsdækkende satsning ”Magt Minder Mennesker” fra 2014-2015, som havde fokus på en klassisk kunstgenre i det offentlige rum; mindesmærket. Som en del projektet rejste KØS i sommeren 2014 under navnet KØS’ Danmarkstour rundt og besøgte med en mobil scene 9 udvalgte mindesmærker og mødte danskerne til debat ved foden af monumenterne på gader og pladser.

Nye projekter på vej
KØS arbejder netop nu med store nye projekter, der bl.a. sætter fokus på samtidskunstens rolle i hospitalssektoren samt et samarbejde med 20 højskoler over hele landet, der de næste 4 år skal give unge redskaber til at blive bedre og stærkere talere i det offentlige rum. Projektet kulminerer hvert forår med en talerfestival på museets forplads, som er skabt af billedkunstneren Ann Lislegaard.

”Anerkendelsen fra en af verdens største museumsnationer betyder utroligt meget for os. Vi ved, at vi er gået helt nye veje som museum med det mål for øje, at vi gerne vil nå ud til folk og gøre en forskel for dem med udgangspunkt i kunsten. Det er meget stort for os, at vi med vores forholdsvis begrænsede organisation kan skabe så store resultater og få denne internationale anerkendelse for det.”, siger Christine Buhl Andersen.

Se mere på museumsorganisation.org, hvor KØS er fremhævet som case study bl.a. med en lille sammenklippet dokumentarfilm på ca. 8 min.