Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Det’ Vores Kunst

10. oktober 2010- 6. marts 2011

Det_vores_kunst

Det lokale vartegn, skulpturen på torvet og vægmaleriet har alle dage stået for skud. Siden 1964 har Statens Kunstfond placeret mere end 1200 kunstværker i det offentlige rum. KØS har set nærmere på 15.

15 kunstprojekter og et filmhold
Med et filmhold og en journalist har KØS rejst rundt i landet til de 15 udvalgte kunstprojekter for at interviewe lokale om deres oplevelse med kunsten. Vi har opsøgt dem, hvor de møder den i hverdagen: på skolen, i fængsel, på arbejdspladsen, på hospitalet, i landskabet og i byrummet. Fra Thisted til Amager har vi talt med danskerne, dokumenteret kunstværkernes liv på stederne og interviewet kunstnere, lokalpolitikere og andre aktører.

Udstillingen og filmene
Resultatet præsenteres på udstillingen med fem film. Filmene giver ordet til de mennesker, der lever omkring værkerne, og indfanger værkernes liv på stedet med stemningsfulde øjebliksbilleder.
I filmen Proces får gæsten indsigt i den dagsaktuelle debat omkring værker, der endnu ikke har set dagens lys. I filmen Frirum ses lyset indefra; nemlig fra en hospitalsseng eller en fængselscelle og her fortæller bl.a patienterne og de indsatte, hvad de synes om den kunst, de er tvunget til at se på hver dag. Mødested viser værker, der har skabt forandring og stolthed hos de lokale og hvor solnedgangen eller en kop kaffe nydes omkring kunstværket.
Kunsten kan også være en aktiv medspiller i byudvikling. Vokseværk viser nye veje – lig fra det sociale indgreb i boligområdet Urbanplanen til nye bud på traditionelt vægmaleri. Endelig er vi dykket ned i historien og filmen Debat fortæller om den største modstand i nyere tid mod et kunstværk støttet af Statens Kunstfond.

Fem stjerner i Politiken:
“Brandaktuel udstilling, der diskuterer offentlig støtte”

Se film om udstillingen her