Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Øjets fortælling – på museum med andre øjne

Brug synssansen på nye måder, og dyk ned i fortællingen om vores forunderlige øjne

Undervisningsforløbet handler om vores sanser – særligt synssansen. Sammen besøger vi bl.a. et mystisk museum for øjne. Museet fortæller øjets historie: Hvordan ser øjet egentlig ud helt tæt på? Kan vi mon se mere, end vi lige går og tror, og hvad kan menneskeøjet ikke se? Ser andre væsner det samme som os? Dét og meget mere vil vi undersøge, når vi møder kunstværket Beholder af kunstnerduoen benandsebastian, hvor en hel masse proteseøjne fra levende væsner kigger på os fra væggene.

“Øjets fortælling” tager udgangspunkt i udstillingen Realistic Utopias. Her hænger kunstværkerne ikke tavse og ubevægelige på væggen, men inviterer til oplevelse med hele kroppen og alle sanser. I mødet med kunsten vil vi undersøge, hvordan vi bruger vores sanser til at forstå alt det, der er omkring os, og vi vil digte historier ud fra det, vi oplever med vores øjne, ører, næser og kroppe.

Til sidst arbejder vi på vores helt eget øjemuseum med collager, der forestiller øjne i alle afskygninger.

Børnehave_menu

Bjørn Nørgaards gobelinkartioner

Gobelinerne er midlertidigt taget ned, og forløbene i udstillingen tilbydes derfor ikke på nuværende tidspunkt.

Fabelfortællinger
Kom med på en eventyrlig rejse ind i verdener med fantastiske væsner. I undervisningsforløbet møder vi havfruer, enhjørninger, Midgårdsormen og mange flere. Vi sætter fokus på elevernes sprogforståelse og ordforråd med udgangspunkt i Bjørn Nørgaards kæmpe store gobelinkartoner om 1000 års danmarkshistorie. Eleverne skal også selv skabe fabeldyr med både dyre- og mennesketræk og overnaturlige kræfter.

Målgruppe: 0. – 3. klasse
Fag: Dansk
Pris: 1 times undervisning er gratis / 2,5 timers undervisning med værkstedsforløb koster 600 kr.

indskoling 2

Vikingernes Rejse
Mød Thor, Odin og Harald Blåtand, når vi går på opdagelse i Bjørn Nørgaards kæmpebillede af vikingetiden. Hvem var vikingerne, hvad troede de på, og hvilke varer handlede de med? Vi hører historier om de nordiske guder, og sammen tager vi på handelsrejse til varme himmelstrøg.

I værkstedet laver vi vikingeskjolde.

Målgruppe: 0. – 3. klasse
Fag: Dansk
Pris: 1 times undervisning er gratis / 2,5 timers undervisning med værksted koster 600 kr.

Foto: Andreas Holmby