Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

reffen2

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(forløb på Refshaleøen)

Forløbet Den usynlige by tager eleverne med på foto-opdagelse på Refshaleøen med inspiration fra en af pionererne inden for kunst i offentlige rum, den amerikanske kunstner Gordon Matta-Clark. Refshaleøen er ikke et helt almindeligt sted. Det er et sted i forandring. Her finder man stadig gamle skibe, industribygninger og vild natur på kanten af havet. Gennem kameraets linse skal vi i fællesskab undersøge bydelen og fortælle dens historier om det gamle og glemte og det nye og ukendte.

Vi skal lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og tage fotografier ligesom ham. Vi skal afprøve, hvad fotografiet kan og skabe egne fotoprojekter.

Download lærerguiden her og læs mere om forløbet.

Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk og Billedkunst
Pris: 600 kr.
Varighed: 2,5 timer

Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

reffen

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(digitalt forløb)

Vil du selv rykke undervisningen udendørs? Download undervisningsmaterialet om kunstneren Gordon Matta-Clark og tag din klasse med på foto-opdagelse steder i byen, som du selv vælger. Gennem materialet vil eleverne lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og få redskaber til at anvende fotografiet eksperimenterende og personligt. Til materialet hører et opgavehæfte til eleverne.

Du kan downloade lærerguiden her og opgavehæftet her

Opgavehæftet kan også sendes direkte til skolen i fysisk form.

Ring eller skriv til undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, hvis du vid vide mere: san@koes.dk / 31 56 11 11

Fag: Dansk og Billedkunst
Pris: Gratis

Hverdagens teater – performanceworkshop på Hovedbanegården

I hvor høj grad er vores adfærd styret af sociale normer og regler? Hvilke roller spiller vi hver især i hverdagens teater?
Tag med os på Københavns Hovedbanegård, hvor vi gennem performanceøvelser og observationer undersøger hverdagslivet på stationen, som var det et stort teater fyldt med skuespillere, der dag efter dag udfører det samme skuespil med samme roller: Den travle businessmand med computertasken, der går målrettet og med et fast blik. Turisten der går rundt om sig selv. Den farverige dame der stikker ud i den grå masse. De mange stjålne blikke og koreografien alle kender uden at vide det.

Sammen rekonstruerer vi dele af en performance, der blev opført på Hovedbanegården, hvor vi skiftevis er teaterpublikum og en gruppe skuespillere undercover som rejsende, der træder en lille smule ved siden af den forventede opførsel. Hvordan reagerer folk, hvordan reagerer vi selv? Hvor meget skal der til for at forstyrre hverdagens teater?

Eleverne lærer både om performancekunst, og om hvordan vores adfærd er styret af sociale normer og regler i offentlige rum.

Forløbet starter på Københavns Hovedbanegård, hvor klassen møder en KØS-underviser under uret. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk og Billedkunst
Pris: 600 kr.
Varighed: 1,5 timer