Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Fremtidsvisioner – på museum med alle sanser

Kom med når vi lytter, dufter, bruger vores kroppe og føler os frem gennem udstillingen Realistic Utopias under temaer som krig og identitet

I udstillingen Realistic Utopias sætter kunstnerne fokus på nogle af de temaer, der er vigtige at huske, når vi skaber fremtidens offentlige rum og samfund. Værkerne hænger ikke tavse og ubevægelige på væggen, men inviterer til oplevelse med hele kroppen og alle sanser.

I undervisningsforløbet lytter, dufter, bruger vi vores kroppe og føler os frem gennem udstillingen. Vi finder vores egen vej ind i kunstens temaer med udgangspunkt i lige det, værkerne vækker i hver enkelt elev. Gennem dialog og øvelser sætter vi ord på vores individuelle og fælles oplevelser og undersøger, hvordan vi bruger sanserne til at forstå alt det, der er omkring os.

Sammen vil vi besøge uspecificerede steder i en drømmende fremtidsverden. Man kan sige, vi træder ind i kunstnernes hoveder, hvor ideer tager form, men ikke er tænkt færdige endnu. Det er vores opgave at fylde rummene ud med elevernes tanker om fremtidens samfund under temaer som krig, fortællinger om fortiden og identitet. Vi bruger de sanselige erfaringer til at åbne op for nye forståelser af udstillingens temaer.

reffen2

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(forløb på Refshaleøen)

Forløbet Den usynlige by tager eleverne med på foto-opdagelse på Refshaleøen med inspiration fra en af pionererne inden for kunst i offentlige rum, den amerikanske kunstner Gordon Matta-Clark. Refshaleøen er ikke et helt almindeligt sted. Det er et sted i forandring. Her finder man stadig gamle skibe, industribygninger og vild natur på kanten af havet. Gennem kameraets linse skal vi i fællesskab undersøge bydelen og fortælle dens historier om det gamle og glemte og det nye og ukendte.

Vi skal lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og prøve at tage fotografier ligesom ham. Vi skal afprøve, hvad fotografiet kan og skabe egne fotoprojekter.

Download lærerguiden her og læs mere om forløbet.

Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: 600 kr.

Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

reffen

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(digitalt forløb)

Vil du selv rykke undervisningen udendørs? Download undervisningsmaterialet om kunstneren Gordon Matta-Clark og tag din klasse med på foto-opdagelse steder i byen, som du selv vælger. Gennem materialet vil eleverne lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og få redskaber til at anvende fotografiet eksperimenterende og personligt. Til materialet hører et opgavehæfte til eleverne.

Du kan downloade lærerguiden her og opgavehæftet her

Opgavehæftet kan også sendes direkte til skolen i fysisk form.

Ring eller skriv til undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, hvis du vil vide mere: san@koes.dk / 31 56 11 11

Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: gratis

Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

Fotos: Marine Gastineau

Bjørn Nørgaards gobelinkartoner (fast udstilling)

Gobelinerne er midlertidigt taget ned, og forløbene i udstillingen tilbydes derfor ikke på nuværende tidspunkt.

Gud bevare Danmark
I Bjørn Nørgaards danmarkshistorie er kristendommen én af de få fortællinger, der går igen i alle gobeliner. Gennem kropslige og sanselige øvelser og med udgangspunkt i gobelinernes visuelle verden undersøger vi skildringen af kristendommen og diskuterer, hvordan den har udviklet sig fra vikingetiden over reformationen til i dag.

Målgruppe: 7. – 10. klasse
Fag: Kristendomskundskab, Dansk og Historie
Pris: 1 times undervisning er gratis