Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Om KØS

K_S_Museum_og_forplads__foto_OKNygaard.jpg

KØS ER
KØS museum for kunst i det offentlige rum er dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Museet udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, iværksætter forskning, der kunstfagligt styrker feltet og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden.

KØS SKABER:
- Særudstillinger med internationale og nationale kunstnere, der formidler bredden i feltet og giver uventede bud på, hvordan kunst i offentlige rum kan gnave sig ind i samfundets aktuelle problemstillinger.
- Offentlige kunstprojekter, der har modet til at gå nye veje for at få kunst og mennesker til at mødes.
- Inkluderende og inspirerende arrangementer på museet og i offentligheden, der sætter kunsten i spil.
- Levende og inddragende undervisningsforløb, der sigter efter at gøre kunsten til en afgørende og aktiv spiller i dannelsen af vores børn og unge.
- Dagsordensættende og nyskabende forskning, der skubber til forståelsen og udviklingen af feltet, nationalt såvel som internationalt.
- En varm, inkluderende og inspirerende ramme for vores gæster i KØS Shop og KØS Cafe.

KØS SAMLING
- består af mere end 18.000 enestående skitser, modeller og forarbejder til kunst i offentlige rum og et arkiv, der dokumenterer processer og brydninger omkring kunst i offentlige rum. Udvalg fra samlingen udstilles jævnligt på museet og aktiveres i KØS’ undervisning, ligesom at kunstnere med mellemrum inviteres til at gå i dialog med KØS samlingen og KØS som institution.

Museet har eksisteret siden 1977 og ændrede i 2009 navn fra Kunstmuseet Køge Skitsesamling til KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Download KØS strategi for 2020-2014 her

Følg os på Facebook og Instagram for løbende updates og inspirerende historier fra museet og vores felt. Vi glæder os til at byde jer velkommen på museet eller et sted i de offentlige rum!

Foto: OKNygaard