Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

KØS CLIMAVORE madmarked

Climavore madmarked maj 2024 bred

KØS gentager sidste års succes og inviterer til KØS CLIMAVORE madmarked på museets forplads lørdag 4. maj klokken 10-14. Denne gang fokuserer markedet både på maritime fødevarer og regenerativ fødevareproduktion. Du kan møde fiskere, lokale strandsankere og jordfællesskaber og blive klogere på fremtidens blå fødevarer.

Dagen byder på et spækket CLIMAVORE-program med talks og madboder. Du kan blandt andet deltage i en guidet østersmeditation med HAVHØST eller være kreativ i KØS’ værksted for børnefamilier, hvor store og små kan smage på nogle af havets lækkerier og lave flotte tang- og muslingetryk, som I kan tage med hjem.

På markedet kan du blandt andre møde KØS’ egen CLIMAVORE Café, Annas Fiskekasser, Dansk Tang, FANGST, Køge Fælles Jord, Mirjas Bageri, Nørbys Grøntsager og Skyttegårdens Østershatte.

PROGRAM
Kl. 10.00-14.00: Markedets stande åbner på forpladsen

Kl. 10.00-14.00: Åben workshop for børn: Smag på nogle af havets lækkerier og lad jer inspirere til flotte tang- og muslingetryk

Kl. 11.15-11.30: Velkomst og intro til KØS BECOMING CLIMAVORE

Kl. 11.30-12.00: Samtale om fremtiden blå fødevarer:
Bodil Sofie Espersen, Havhøst, Anna Borg fra Annas Fiskekasser, Simon Weber fra Dansk Tang og Alexander Holm biolog og podcastvært på Den Dyriske Time.

Kl. 12.30-12.50: Østersmeditation ved Havhøst

Kl. 13.00-13.45: Samtale om regenerativ havdyrkning og borgerinddragelse langs kysterne:
Karl Michael Sloth, Den Levende Fiskerihavn, Stevns, Allan Scheller, Køge Bugt Stenrev, Nicolaj Lindeborgh, Dyrenes Beskyttelse, og Alexander Holm, biolog og podcastvært på Den Dyriske Time

KØS CLIMAVORE madmarked er del af KØS Becoming CLIMAVORE
KØS er del af det internationale mad- og kunstprojekt Becoming CLIMAVORE og har omlagt menuen i KØS Café, så den i dag følger sæsonerne og er baseret på lokale og regenerative råvarer.

Som en naturlig udvikling af projektet bygger KØS nu bro mellem producenter og forbrugere, så vi ved, hvor den mad, vi spiser, kommer fra, og hvem der har fået den til at gro eller fanget den og under hvilke forhold.